Beijk Catering, Cateraar Groningen

Wij zijn Beijk Catering

Beijk Catering is de cateraar uit Groningen en is opgericht in 1988. In de jaren daarna zijn wij snel en solide gegroeid. Ons bedrijf vindt haar oorsprong in partycatering en contractcatering, waarbij eerst het cateren van Hogescholen corebusiness was.

32 jaar later is Beijk Catering dé specialist in Groningen, Drenthe en Friesland voor contractcatering, scholencatering, bedrijfscatering, partycatering en catering aan huis. Sinds 1988 verzorgt Beijk Catering met heel veel plezier, passie en inzet voor vele duizenden gasten de catering.

Beijk heeft op dit moment de volledige exploitatie van diverse contractcateringlocaties in handen met totaal ongeveer 30.000 tevreden gebruikers. Voor onze opdrachtgevers betekent dit een efficiënte en kostenbesparende oplossing voor de restauratieve verzorging van medewerkers en gasten.

Hoe het begon

Patrick Beijk caterde in 1988, aan het einde van zijn studie aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) voor deze opleiding een succesvol evenement. Vervolgens vroeg de ALO hem de kantine te exploiteren. Vele kantines, bedrijfsrestaurants, partijen en evenementen volgden in de jaren erna.

Naast een passie voor koken, kwam zijn creativiteit maximaal tot uiting in het succesvolle theaterrestaurant “Het Ei van Columbus” en showrestaurant “Baloney’s”.

In 2005 koos hij ervoor een stap terug te doen en vroeg Marcel en Fokko van der Velde om het bedrijf over te nemen. Zij waren toen al vele jaren actief in de horeca, met onder andere de themarestaurants Yankee Doodle in Drachten en Assen en Fryslân Fean Plaza in het Abe Lenstra Stadion: de perfecte kandidaten om Beijk Catering, met nieuwe swung, maar nog steeds op de “vertrouwde Beijkwijze” voort te zetten.

Locaties

Inmiddels zijn het Fryslan Fean Plaza, de horeca van Drafbaan Victoria Park Wolvega, Congres- en vergadercentrum Hanze Plaza in Groningen, TGI Fridays Utrecht, de Allersmaborg, Sportstad Café en diverse bedrijfs- en scholenrestaurants toegevoegd aan het rijtje locaties. Aan de A7 in Leek zijn het hoofdkantoor en de cateringkeuken gevestigd. Hier werken logistiek en culinair nauw samen om partijen tot in de puntjes te verzorgen.

 

Culinair

In de keuken worden elke dag de zintuigen op scherp gezet door Chefkok Zwanet Brouwer en haar team. Eenvoudige en luxe gerechten wisselen elkaar in rap tempo af. Bekijk het team van Beijk Catering?

 

Creativiteit & Innovatie

De huisdecorateur tovert in een mum van tijd een saaie kantine om tot een gezellig restaurant of transformeert een vergaderzaal tot winters skidorp.

Nieuwe en traditionele middelen en media worden ingezet bij creatieve oplossingen op het gebied van uitstraling en reclame: alles in eigen huis. Met eigen software worden kassapakketten dusdanig ingericht dat met één druk op de knop managementinformatie beschikbaar is.